Taekwondo

El Taekwondo des d’un punt de vista diferent

Dilluns nit tocaba Taekwondo, com cada setmana, al gimnàs del Montse. Els profes han començat amb unes preguntes que ens han deixat una mica estranyats:

En primer lloc, SABEU CAURE? Aquesta era fàcil de respondre, tots alhora hem dit un SÌ amb orgull de saber davant mà quelcom d’aquest art marcial. Però el problema ha estat quan retòricament ens han respost amb un … BÈ? A aquesta última, ja no hem gosat contestar, sino esperar el que ens depararía aquesta nova classe.

Sembla ser que el que sempre ens han dit les mares :” les mans abans que les dents” està bé però hi ha la possibilitat de fer-se mal al canell. La manera de caure, i bé, és amb el avantbraç i aguantar tot el cos sense tocar al terra amb l’ajut de la falange dels dits dels peus. Semblava impossible però al final de la classe ja ho sabíem fer.

Altres maneres de caure són estabornir la caiguda d’esquena amb els braços o lliscant pel terra o si t’empenten, fent una “tombarella” endavant però amb l’ajut del braç com a guia. Al principi fa una mica de respecte però un cop comences es additiu!

Seguint amb la dinàmica de la setmana passada, no sol vam ensenyar caigudes, sino que l’altra meitat de la classe va estar millorant la tècnica de cames o Bal Kisul – amb coreà-. Així que, un cop explicada la teoria als Penyatas més atrevits, toca la pràctica i millorar, tant la posició corporal com la caiguda, per evitar contraatacs durant un combat. Per aquest motiu sempre els hi diem -“Pes endavant, a menjar-te el contrari, no li deixis temps ni espai per pensar!!”.

Ara estem en la fase de perfeccionament de la tècnica, per desprès poder anar millorant l’alçada de la “patada”, força i el més important, la velocitat.

Com a regal de Nadal avançat, tant el Jorge com jo, hem pensat de fer l’ultima classe del 2015 amb combats, per així, començar les vacances de… ESTUDIAR! pels exàmens de gener amb molta energia i il·lusió pel que ens depararà el 2016 i tenint l’exhibició de final de curs a l’horitzó.

Comissió de Taekwondo

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s